poniedziałek, 13 kwietnia 2015

CHOCOLATE MUFFINS. CZEKOLADOWE BABECZKI.



Jest taki dzień...kiedy ma się ochotę na coś specjalnego. Na taka okazję wyciągamy Naszego asa z rękawa jakim są czekoladowe babeczki! Przepis jest szybki, prosty i co najważniejsze bardzo smakowity.
Do babeczek potrzebne będą:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki kakao
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
+ czekolada

Mieszamy osobno produkty suche i mokre. Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Przelewamy masę do foremek i wstawiamy je na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Krem wykonujemy z ubitej śmietany do której dodajemy śmietan-fix i masę kajmakową. Nakładamy ją na schłodzone babeczki i gotowe!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz